Főoldal » 2015 » Augusztus » 22 » Tűzpróba? A fanok forognak az ágyukban
3:19 PM
Tűzpróba? A fanok forognak az ágyukban

Idén szeptemberben kerül a mozikba, az Útvesztő trilógia 2. része, a Tűzpróba.

Már két trailer is megjelent. Én meg csak fogom a fejem. Én előbb olvastam a könyvet az Útvesztőből, aztán néztem meg a filmet, és szomorúan láttam, hogy a legtöbb jelenetet egy az egyben átírták. Maga a film teljesen jó, szépen megoldották, de én, lelkes olvasó, nem tudtam elsiklani pár, neccesen átírt rész előtt (pl. a végén hogyan fejtik meg a kódot). Mindegy, a fő cselekményszál ugyanaz maradt: Thomas bekerül, mentőakció, futár lesz, stb. Reméltem, hogy a második jobban fog kötődni a könyvhöz. Tévedtem. Most, amikor ezt írom, kb. a könyv felénél tartok. Mégis amikor megnéztem az előzetest, majdnem lefejeltem az asztalt.

Íme az első, szinkronizálva.

A trailer-ből kiderül, hogy most már nem csak jeleneteket, hanem a fő cselekményt is egy az egyben megváltoztatták. Először nem akartam elhinni, de aztán megláttam a másodikat.

Nem tudom felfogni, miért kell ezt csinálni. Írják át rendben, de ne ennyire! Az Éhezők viadala filmek, azért tetszenek nagyon, mert szinte teljesen követik a könyvet. A Harry Pottert is jócskán átírták, de ott a cselekményt nem. 

Mindenesetre én beülök a moziba, hátha az első riadalom után, mégsem lesz annyira nagy csalódás. Majd szeptemberben meglátjuk. :)

Megtekintések száma: 318 | Hozzáadta:: pepelino2000 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: