Főoldal » 2015 » Szeptember » 26 » Tűzpróba film értékelés
8:01 PM
Tűzpróba film értékelés

Hol is kezdjem? Eléggé tartottam a filmtől, hogy mennyire változtatták meg. Így azt láttam a legjobbnak, hogy amikor beülök a moziba nem figyelek másra, csak Thomas Brodie Sangster cuki kis pofijára. Halál nyugodtan ültem be a székembe, mint akit leszedáltak, s vártam az elkerülhetetlent. Összességében ez egy nagyon jó film. Izgalmas, akcióval teli, ha eltekintünk attól a kis apróságtól, hogy könyvön alapul. Mert bizony igen, ez eredetileg egy regény hölgyeim és uraim. És annyira eltér tőle, hogy azt nem lehet fokozni, s habár a cselekményszál is teljesen más, nekem nem ezek szúrtak leginkább szemet, hanem a kisebb részletek.

FIGYELEM!

A cikk következő része nagyban spoilereket tartalmaz a második és harmadik könyvből, valamint a filmből.






Nos, mindenki elment aki nem szeretné lelőni maga előtt a poénokat? Biztos? Akkor vágjunk bele. 

Kezdjük azzal, hogy összesen 3, ismétlem, 3 jelenetet ismertem fel, de azok is rövid ideig tartottak. De mely három volt ez?

  • Amikor vihar van, és Minho-ba belecsap a villám
  • Amikor Thomas és Brenda az alagútban mennek
  • Amikor bedrogozzák őket a "buliban"

És ezennel az azonosságok végére is értünk. Arról nem is beszélve, hogy összemosták a harmadik könyvel, így olyan lett az egész, mintha a harmadik könyvből megismert szökés, és a Perzseltföldi út hibridjét látnánk.

Na de lássuk most a már említett apróságokat, amelyek felett nem tudtam átsiklani:

1. Hol van Brenda hosszú haja?

A filmben annyira máshogy néz, ki a rövidre nyírt frizurával, hogy olyan mintha nem is az a karakter lenne akit megismertünk a könyv lapjain. Tudom, ez Newt-ra is igaz, de nála valahogy nem ennyire zavaró a különbség. 

2. Miért nem immunis?

Mert a filmben annyira halálán van, amikor elkapja a kitörést, hogy azt már nézni is rossz. És ha meg is hal akkor mi lesz, he? Megmondom én. Tommyka nő nélkül marad.

3. És mi az a szöveg az öccséről?

Erőlködve próbálok visszaemlékezni, de sehol nem írja a könyv, hogy lenne testvére. Ráadásul akit elvitt a VESZETT. Akkor ez most hogy van? Igazam van, vagy csak szimplán hülye vagyok?

4. Ki a franc az a Marcus?

Nem hiszem, hogy a könyvben említik a "buli" szervezőjének nevét. És ha mégis, honnan ismeri Jorge-t? És a duma, hogy összegyűjti az immunis fiatalokat és eladja őket? Ez nekem a harmadik részre hajaz.

5. És ki az a Mary?

Gondolom kellett bele egy töltelék karakter is, aki úgy hat először mint Thomas anyja, de aztán kiderül, hogy mégsem az. Ha pedig tényleg benne van a könyvben, akkor nagyon rossz a memóriám.

6. Vince miért nem kövér?

A harmadik rész mintha úgy írná le, hogy szétrepeszti szinte a széket, amin ül, annyira nagy darab. A filmben mit kapunk? Fit, sportos, izmos vezetője a Jobb Kar-nak. Itt is erősen érződik a harmadik könyv szaga.

7. A kitörés terjedése

Eddig úgy tudtam, hogy a kitörés a levegőben is terjed. A filmben, viszont úgy tűnik csak akkor válsz buggyanttá, ha megharapnak, megkarmolnak, stb. És mi az, hogy ilyen rövid idő alatt leomlaszt? Azt tudjuk, hogy Newt esetében nagyon gyorsan ment végbe a folyamat, hála a stresszes kis életének, de akkor sem 1 nap alatt.

8. A kitörés ideiglenes ellenszere?

Kérdem én, ez mi akar lenni. Lelassítani a folyamatot, csak az Áldás tudja, ami drog, és épp amiatt, hogy leszedál, nem épülsz le olyan lassan. Itt az immunisok véréből kinyerhető enzimek, vagy mik segítenek, hogy ne kattanj be. És állítólag ebből készülne az ellenszer. Én úgy tudtam, hogy az agyhoz van köze magának a vírusnak és a gyógymódnak. Úgy tűnik tévedtem, ugyanis a film szerint a vérhez.

9. Buggyantak, mint dühöngő zombik

Igen, az egy tény, hogy a kitörés áldozatai már már az élőhalottakra hajaznak, amikor az elborult stádiumba kerülnek. Azt sem tagadom, hogy embert esznek. De kérem, beszélni azért csak tudnak!

10. Paige kancellár az új Snow?

Itt is, akárcsak az Éhezők Viadalában, az egész problémának a feje lesz a célpont. Csak a THG, ezzel ellentétben követi a könyvet, amiben szintén így van. Az Útvesztő esetében, azt sem tudják, ki az a Paige kancellár, egészen a harmadik könyv végéig. Ott meg, ha jól emlékszem, neki köszönhetik az életüket.

+1. Winstont összecserélték Newt-tal?

Amikor megláttam Winston halálát, rögtön az jutott eszembe: Bökd meg, valamit itt csúnyán félreértelmezett a rendező. Ez a jelenet, ugyanis kísértetiesen hasonlít, Newt tragikus halálára a harmadik könyvben. És az is elég irónikusan durva, hogy pont Newt adja oda Winstonnak a pisztolyt. Na most a drága rendező vagy nagyon elnézett valamit, vagy nagyon morbid humora van. (Hisz, ez nem biztos, hogy kizárja kedvencem halálát a harmadik filmben.)

 

 

 

 

SPOILER ZÓNA VÉGE

 

 

Ez lett volna a Tűzpróba film értékelése pepitában. Én nem tagadom, hogy baromi jó film, de aki tervezi elolvasni a könyvet, inkább csak a film után, mert kevésbé fog bosszankodni utána. Addig is várjuk a kövi filmet. :)

Megtekintések száma: 692 | Hozzáadta:: pepelino2000 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1 BrandonNuava  
0
epa remediation <a href=""> https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ </a> drug administration policy

Név *:
Email *:
Kód *: